Spring naar content

Het spel als primeur voor Team Verkeersmanagement

“Alleen ga je snel, samen kom je verder.” OF “Alleen aan iets werken gaat efficiënter.” Een van de dilemma’s uit het SmartwayZ.NL-spel die de teamleden van Verkeersmanagement kregen voorgelegd tijdens hun heisessie. Een heisessie via Teams. Met als hoofdonderwerp: het jaarplan Verkeersmanagement 2022. De proefversie van het spel was nog niet van de drukpers gerold, maar de teamleden werkten graag mee om de dummy-versie van het SmartwayZ.NL-spel samen online te spelen.

3 vragen aan Pieter Prins, business developer SmartwayZ.NL Verkeersmanagement.

Pieter, hoe was je eerste ervaring met het SmartwayZ.NL-spel?

“Het was heel waardevol om op een leuke en speelse manier met de langetermijnstrategie bezig te zijn. Het bleek een uitstekende ‘warming up’ voor het bespreken van onze ambities en doelstellingen voor 2022.”

Welke antwoorden op de vragen gaven jou en/of je collega’s verrassende inzichten?

“Het waren eigenlijk niet de antwoorden op de vragen die verrassend waren. De verrassing zat voor mij vooral in tegengeluid dat naar voren kwam nadat de eerste speler een pleidooi voor de keuze van het dilemma had gegeven. Het gaf ons een andere kijk op het thema.”

Hoe lang hebben jullie het SmartwayZ.NL-spel gespeeld?

“We hebben het spel na een korte inleiding van de spelregels en het -bord zo’n 20 minuten gespeeld. We moesten toen naar het volgende agendapunt overgaan, maar het spel smaakte naar meer. Deze 20 minuten waren wel echt een meerwaarde als aftrap van de strategische heisessie.”